"A test ritmusa, a tudat dallama és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját."

Hangtál

A HANGTÁLAKRÓL: 

A hangtálak és a gong - oberton gazdagságuk miatt - intenzíven hatnak mind a fizikai- és a mentális síkon. (Oberton hangzás: az alap hang mellett vele egy időben egy vagy több magasabb hang képződik.)
A Tibeti Tálakat 7-12 fém ötvözetéből készítik, melynek összetétele hatással van a rezgés minőségére és a hangzásra. 
Mérettől függően 5 kovács 32 órát dolgozik egy tál elkészítésén. A tradicionális hangtálak 12 fémből készülnek, ahol a 7 bolygó féméhez: arany (Nap), ezüst (Hold), higany (Merkúr), vörösréz (Vénusz), vas (Mars), ón (Jupiter), ólom (Szaturnusz), még további ötöt használnak: cink (oldja a feszült állapotot), meteorfém (fokozza a tettvágyat és az aktivitást), bizmut (fokozza az emésztőrendszer működését), galenit (izületi gyulladások enyhítése), és pirit (jótékony hatású a tüdőre).
Ez az ötvözet tartalmazza még egy régi hangtál darabját, - mint a régi tudás szimbolikus transzformátorát.
Néhány fém, pl. a higany, vagy az ólom, homeopátiás potenciában kerülnek az ötvözetbe, ahogy ez a régi gyógyító tudásnak (Ayurveda, alkímia) megfelel. A hangzás és a rezgési tulajdonság szempontjából a bronz optimális arányának nagy jelentősége van.

A Peter HESS Institute által készíttetett és bemért hangtálak meditatív rezgése támogatja a test és a tudat őseredeti harmóniáját, valamint elősegíti a teljes fizikai, mentális és érzelmi relaxációt. Oldódhatnak a stressz pontok és esély nyílik az mindennapok súlyának elengedésére. S az egész napos intenzív szellemi és/vagy testi erőfeszítés után megérdemelt, mély ellazulást nyújt.

A Peter HESS Institute által készíttetett és bemért hangtálak 7-12 fém ötvözetéből készülnek, s az ötvözet minősége hatással van a rezgés minőségére és a hangzásra is.

A hangtálak nemcsak finom hanszerek, de gyógyitó eszközök is, így nemcsak hangokat, hanem harmonizáló rezgéseket is közvetítenek, s kozmikus-szférikus hangzásuk legbelső énünket, a lelkünket szólítják meg.

HOGYAN ALAKULT KI EURÓPÁBAN A HANGMASSZÁZS?

Peter Hess német fizikus, a hangmasszázs elismert úttörője. Módszerének alapjául a hangok hatásával kapcsolatos, olyan ősrégi felismerések szolgálnak, melyeket már több mint 5000 évvel ezelőtt is alkalmaztak Indiában, és a világ számos más kultúrájában, hogy helyreállítsák a szellem, a test és a lélek harmóniáját.20 éves kutatómunkája során, a hagyományos keleti zene emberi szervezetre gyakorolt gyógyító hatásával foglalkozott. Számos kutatóutat tett Nepálba, Tibetbe és Indiába. Hosszú évek tapasztalata során fejlesztette ki a "Hangmasszázs Terápiát", mely segíti a test energiamezejében keletkezett zavarok helyreállítását, és támogatja az immunrendszer felerősödését.Létrehozta a Németországban működő Hangmasszázs Intézetét, melyben munkatársaival együtt állandóan továbbfejleszti módszerét. 


A hangmasszázs kezelésről és jótékony hatásairól bővebben itt olvashatsz: