"A test ritmusa, a tudat dallama és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját."

Hangtál

A HANGTÁLAKRÓL: 

A hangtálak és a gong - oberton gazdagságuk miatt - intenzíven hatnak mind a fizikai- és a mentális síkon. (Oberton hangzás: az alap hang mellett vele egy időben egy vagy több magasabb hang képződik.)
A Tibeti Tálakat 7-12 fém ötvözetéből készítik, melynek összetétele hatással van a rezgés minőségére és a hangzásra. 
Mérettől függően 5 kovács 32 órát dolgozik egy tál elkészítésén. A tradicionális hangtálak 12 fémből készülnek, ahol a 7 bolygó féméhez: arany (Nap), ezüst (Hold), higany (Merkúr), vörösréz (Vénusz), vas (Mars), ón (Jupiter), ólom (Szaturnusz), még további ötöt használnak: cink (oldja a feszült állapotot), meteorfém (fokozza a tettvágyat és az aktivitást), bizmut (fokozza az emésztőrendszer működését), galenit (izületi gyulladások enyhítése), és pirit (jótékony hatású a tüdőre).
Ez az ötvözet tartalmazza még egy régi hangtál darabját, - mint a régi tudás szimbolikus transzformátorát.
Néhány fém, pl. a higany, vagy az ólom, homeopátiás potenciában kerülnek az ötvözetbe, ahogy ez a régi gyógyító tudásnak (Ayurveda, alkímia) megfelel. A hangzás és a rezgési tulajdonság szempontjából a bronz optimális arányának nagy jelentősége van.

A Peter HESS Institute által készíttetett és bemért hangtálak meditatív rezgése támogatja a test és a tudat őseredeti harmóniáját, valamint elősegíti a teljes fizikai, mentális és érzelmi relaxációt. Oldódhatnak a stressz pontok és esély nyílik az mindennapok súlyának elengedésére. S az egész napos intenzív szellemi és/vagy testi erőfeszítés után megérdemelt, mély ellazulást nyújt.

A Peter HESS Institute által készíttetett és bemért hangtálak 7-12 fém ötvözetéből készülnek, s az ötvözet minősége hatással van a rezgés minőségére és a hangzásra is.

A hangtálak nemcsak finom hanszerek, de gyógyitó eszközök is, így nemcsak hangokat, hanem harmonizáló rezgéseket is közvetítenek, s kozmikus-szférikus hangzásuk legbelső énünket, a lelkünket szólítják meg.

HOGYAN ALAKULT KI EURÓPÁBAN A HANGMASSZÁZS?

Peter Hess német fizikus, a hangmasszázs elismert úttörője. Módszerének alapjául a hangok hatásával kapcsolatos, olyan ősrégi felismerések szolgálnak, melyeket már több mint 5000 évvel ezelőtt is alkalmaztak Indiában, és a világ számos más kultúrájában, hogy helyreállítsák a szellem, a test és a lélek harmóniáját.20 éves kutatómunkája során, a hagyományos keleti zene emberi szervezetre gyakorolt gyógyító hatásával foglalkozott. Számos kutatóutat tett Nepálba, Tibetbe és Indiába. Hosszú évek tapasztalata során fejlesztette ki a "Hangmasszázs Terápiát", mely segíti a test energiamezejében keletkezett zavarok helyreállítását, és támogatja az immunrendszer felerősödését.Létrehozta a Németországban működő Hangmasszázs Intézetét, melyben munkatársaival együtt állandóan továbbfejleszti módszerét. 


A hangmasszázs kezelésről és jótékony hatásairól bővebben itt olvashatsz:


Peter Hess Akadémia

Peter Hess

Német mérnök. Módszerét a Nepálban és Tibetben átélt számos hangélmény alapján fejlesztette ki. Prof. Dr. Gert Wegner kutatási eredményei és a közös kísérletek a hagyományos keleti zene emberi szervezetre és lélekre kifejtett hatásáról, az alapjai a hangmasszázsnak. Peter Hess ezt a tudást hosszú évek gyakorlatával igazította hozzá a nyugati kultúrák emberének igényeihez.
1984-ben kezdett hangtálakkal dolgozni. Munkájának eredményeit tanulócsoportokban adja tovább bel- és külföldön egyaránt. Létrehozta a Németorszában működő Hangmasszázs Intézetét, melyben munkatársaival együtt állandóan továbbfejleszti módszerét, s szervezésüknek köszönhetően Európa szerte több ezer terapeutát képeztek ki.

Radnai Zsuzsanna

Fejlesztő, mozgás és hangterapeuta. Felsőfokú gyógypedagógiai végzettséggel mozgás és hangterapeutaként óvodás és iskoláskorú koncentrációs, motivációs, érzékelési, viselkedési, érzelmi problémás gyermekek fejlesztésével foglalkozott. Jelenleg tanfolyamokat vezet az élet minden területéről, segítő szakmákban dolgozó, természetgyógyász, egészségügyi szakemebereknek. Gyermekekkel foglalkozó szakemberek, és az alapképzést végző jelentkezők számára a saját tapasztalatai alapján kidolgozott technikákat nagy sikerrel osztja meg a "Játékok hangtálakkal - Alaptanfolyam gyermekfoglalkozásokhoz" című pedagógiai akkreditációval rendelkező tanfolyamán. Szívesen vállal tájékoztató előadásokat, bemutatókat, hangfürdőket, egyéni és csoportfoglalkozásokat felnőtteknek, gyerekeknek. Peter Hess megbízottjaként a Németországban működő Peter Hess Institut (PHI) kihelyezett oktatóközpontjának megalapítója, a Peter Hess Akadémia Magyarország (PHA) vezetője és 2002. óta az eredeti módszer oktatója Magyarországon. 

Hangmasszázs alapképzés

A hatalmas képzési kínálatból nehéz lehet laikusként kiválasztani a leginkább megfelelőt. Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Peter Hess név egy nemzetközi védjegy. Használatát a németországi Peter Hess Intézet (PHI) szabályozza. Jelenleg már 19 országban működik oktatóközpont, és mindenütt ugyanaz a szisztéma szerint folyik a hangmasszőr képzés. A gondosan felépített oktatási rendszer 30 év tapasztalatára, sok-sok szakember hasznos tudására épül.

Peter Hess felhatalmazásával, és megbízásából "Peter Hess hangmasszőr" képzésre és a végzettséget igazoló oklevél kiállítására Magyarországon egyedül a Peter Hess Akadémia (PHA) Magyarország megbízott vezetője és oktatásszervezője (Radnai Zsuzsanna) jogosult. A "Peter Hess" Európában védett márkanév.